Aqua Di Parma

                   Acqua Di Parma

Acqua di Parma . . . Ένα ιταλικό άρωμα μία ιταλική ιστορία άπειρες λέξεις.

 Το ιταλικό άρωμα με ιδρυτή τον Karlo Maniani στην δεκαετία του 1916 κρύβει απο πίσω μία φανταστική ιστορία γεμάτη λάμψη και πολύ ενδιαφέρον.

 Όλα ξεκίνησαν απο την καρδιά της παλιάς Πάρμα όπου εκεί ο ιδρυτής του αρώματος δημιούργησε το πιο φρέσκο άρωμα με στόχο την διαχρονικότητα όπως το βλέπουμε να υπαρχει ατόφιο και σήμερα.

 Ο επιτυχημένος Karlo Maniani δημιούργησε αυτο το άρωμα με σκοπό να το αγαπήσει ο κόσμος και αυτό το κατάφερε καθώς απο δεκαετία σε δεκαετία το άρωμα εξελίσσεται και αναπαράγεται σε πολλές μορφές.

Την δεκαετία του 1988 άνοιξε το πρώτο κατάστημα στην Ιταλία στην περιοχή Via Gesù στο Μιλάνο , παράλληλα εκείνη την εποχή είχε γίνει και το λανσάρισμα του νέου αρώματος του οίκου Acqua di Parma με το όνομα bou Mediterraneo, δεν σταμάτησε όμως εκεί διότι η επιτυχία τον οδηγούσε στην παραγωγική ανακάλυψη και εξέλιξη του brand με αποτέλεσμα το 1999 να δημιουργήσει το  Porfumo το πρώτο γυναικείο άρωμα για την Acqua di Parma με στόχο να γινει το στολίδι του γυναικείου πληθυσμού όπως του άξιζε.

Στην συνεχεια το 2000 το άρωμα αναγνωρίστηκε παγκόσμιος και έγινε δημοφιλής απο τότε μέχρι σήμερα δεν εχει σταματήσει να δημιουργεί εκλεκτισμένα αρώματα για το κοινό που το αγαπά.

-2003 : Colonia Assoluta  ένα άρωμα που χαρακτηρίζεται απο την απόλυτη αυθεντικότητα και φινέτσα 

--2006 : Collezione Barberie μία σειρά αποκλειστικά για τους άνδρες και στην περιποίηση αυτών με άρωμα αλλά και με αξεσουάρ ξυρίσματος με στόχο να εξασφαλίσουν την φινέτσα της περιποίησης μέσω των προϊόντων αυτών στο ανδρικό κοινό

-2009 : Mangolia Nobile ,

2011  Gelsomino Nobile : και τα δύο αυτα αρώματα ήταν φτιαγμένα για να παρέχουν στην γυναικεία φινέτσα μια αριστοκρατική και άκρως θρυλική αίσθηση 

-2014 : Rosa Nobile , απο εκεί και ύστερα ο οίκος αρχίζει να εμπλουτίζει τις σειρές αυτές με διάφορες ευωδιές όπως Γιασεμή , τριαντάφυλλο , Ίρις και Μανόλια με σκοπό να προσθετει καθε τόσο ακομη περισσοτερο μεγαλύτερη εσάνς χαρακτηριζόμενη απο μια αριστοκρατική θηλυκότητα.

  Η Acqua di Parma αποτελεί και κατέχει μια ηγετική θέση στον διεθνή κόσμο των πολυτελών ειδών για περισσότερα απο 100 χρόνια με δημιουργίες εμπνευσμένες απο την ιταλική φινέτσα - κουλτούρα.

 Στην Ελλάδα το άρωμα του οίκου ήρθε σχετικά πρόσφατα στο Attica store και νιώθω πολύ χαρούμενος που μπορώ να απολαμβάνω το αγαπημένο μου άρωμα όποτε θέλω και να επιλέγω μέσα από την μεγάλη αυτή συλλογή κάθε φορά κάθε τι πιό φρέσκο και μυρωδάτο.

 Πριν απο μια εβδομάδα η Acqua di Parma στην Ελλάδα γιόρτασε τα 100 χρόνια δημιουργίας του,σε ένα event γεμάτο απο μια αριστοκρατική αίσθηση όπως σου αφήνει να καταλάβεις και το ίδιο το άρωμα , και ταυτόχρονα έγινε και η παρουσίαση του νέου αρώματος.

Aν και καλεσμένος, δυστυχώς όμως δεν μπόρεσα να παρευρεθώ , λόγω ότι βρισκόμουν στο Μιλάνο!Ωστόσο όμως  στο ίδιο ταξίδι , είχα την ευκαιρία και ένιωσα τον πραγματικό ρυθμό της καρδιάς της Acqua di Parma όταν επισκέφθηκα την  μπουτίκ στο Μιλάνο . Εκεί γνώρισα το πραγματικό χώρο του αρώματος και ένιωσα μοναδικά καθώς δοκίμασα αρκετά αρώματα , επισκέφτηκα τον ειδικά διαμορφωμένο χώρο για εμάς τους άντρες Acqua di Parma barber room treatment με τους δύο μοναδικούς barbers Gio Galizia  και Roberto Spinosa.

Η εμπειρία ήταν μοναδική και στο συνιστώ στην επόμενη σου απόδραση στο Μιλανο να το επισκεφτείς.

Boutique  Acqua di Parma Milano . Via Gesù 

  Ένα ακόμη άρωμα που δε μπορώ να το παραλείψω απο τα αγαπημενα μου της Acqua di Parma συλλογής είναι και αυτο που ανέφερα λίγο πιο πάνω και λέγεται COLONIA.

Το άρωμα αυτό αποτελεί ένα γεγονός - μία ιστορία για την Acqua di Parma καθώς με το άρωμα αυτό εδραιώθηκε στην αγορά το brand.

 Είναι το άρωμα εκείνο που μέσα στο μπουκάλι κρύβει χαρακτηριστικά μίας αριστοκρατικής κοινωνίας,ένα ολόκληρο ιταλικό life style,διότι από εκείνα τα χρόνια αποτελούσε το άρωμα της Ιταλικής ελίτ.